Senaman : Hilangkan mengantuk

Huhu..

Hari ni rase ngantuk sangat-sangat.. Tak tau ler naper.. Agaknyer kena sampuk setan ngantuk kut.. Pi basuh muke pun x ilang lagi nih.. Minggu depan dah start nak exam, tapi satu habuk pun tak prepare lagi.. Mengantuk jer kerjanyer.. Huhu

Skunk nih keje makin banyak ler pulak, asyik ngadap laptop jer 25jam.. Ngantuk pun ader.. Rase macam nak buat senaman sikit.. Owh, so aku ader mintak petua dari member aku mr.bobo..

Di sini, beliau ingin berkongsi senaman untuk menghilangkan rasa mengantuk..

Dah sedia ker?

Hehe.. Jom kita bersenam !!! Oyeh oyeh !!!

———————————————————————————————————————-

Senaman Menghilangkan Mengantuk (Senaman Kucing)


1 Mula-mula start dengan gaya macam nih..

Ni ala-ala taichi sikit.. Sebagai warming up ler kiranyer.. Huhu

………………………………………………………………………………………………

Then, 11

Tiru ler gerakan macam nih..

Untuk kelegaan pada bahagian bahu dan leher..

………………………………………………………………………………………………

Seterusnyer, 12

Waa.. waa.. waa.. Same macam kat atas jugak, untuk kelegaan bahu, leher + kepala..

Cume makin rancak.. So, tak per.. Tiru jer..

………………………………………………………………………………………………

13Gerak ke kanan..

Kemudian ke kiri..

………………………………………………………………………………………………

14Gerak ke kiri..

Kemudian ke kanan..

………………………………………………………………………………………………

15Ikut jer.. Tapi hati-hati

jangan sampai terpusing kepala sudah ler..

………………………………………………………………………………………………

16Tepuk kuat-kuat kat dahi..

Ni part paling penting untuk hilangkan mengantuk..Huhu..

………………………………………………………………………………………………

17Ok, lepas tu buat gerakan tangan dan badan..

Buat macam happy ajer.. (Untuk me’releks’kan badan)

………………………………………………………………………………………………

18 Tak yah cakap banyak.. Tiru ajer..

…………………………………………….

………………………………………………………………………………………………

19Buat secara aggresive pula..

Jangan peduli apa orang lain kata..

………………………………………………………………………………………………

110 Hilangkan semua stress..

Lontarkan segala tekanan..

………………………………………………………………………………………………

111Erm..

Pusingkan kepala..

………………………………………………………………………………………………

131Tengok muka kat cermin..

sambil goyang-goyang.. Lawa tak?

………………………………………………………………………………………………

112 Akhir sekali,

buat joget ‘kucing’..

………………………………………………………………………………………………

Kalau tak hilang gak mengantuk tu, ambik bantal bucuk, pi ler tido bawah meja..

Lepas buat senaman nih, confirm tak mengantuk dah..

Amat sesuai dipraktikkan masa musim ‘exam’.. Huhu

…………………………………………………………………………………………………………..

P/s : To mr.Bobo, mekaceh ye bebanyak.. Nanti ler ko praktikkan dulu,

pastu kalau tul-tul ok, aku nak buat plak..

14 Responses so far »

  1. 1

    Ketimpong Payong said,

    hahahahaa…..
    aku paling suke yg wat joget kucing tuh…..

  2. 2

    Yati_Yula said,

    Aku suke gerak yang paling sempoi..
    Teka sendirik yang mane..
    Hehe..

  3. 3

    soyamilkcornflavour said,

    hahaha..ni betul2 ko main2….wahahaha…lawk la time hempuk palo tu.haha

  4. 4

    Yati_Yula said,

    Klu sarah nak tau betol2 ke main2, try ar dulu..
    Pastu klu jadi royak ke ore deh..
    Hehe..

  5. 5

    myIsabella said,

    senaman ni sesuai tuk soyamilkcornflavour…
    sbb dia slalu ngntk..
    suka tdo dlm kls en halim..

  6. 6

    Yati_Yula said,

    Hehe..
    Untuk sekalian kalinya, aku bersetuju dengan pendapat encik myIsabella..
    Haha..

  7. 7

    soyamilkcornflavour said,

    woiiiiiiiii yatiii.. nk kene belasah ar tu…sekeh kanggggggggg… ooo pakat ngan lela ekk… hehe

  8. 8

    Yati_Yula said,

    Hehe..
    Ane ader pakat dgn lela..
    Dah mmg kenyataan kan encik myIsabella..

  9. 9

    penconteng aman said,

    ngantuk sesangat td..so i made a google search for ‘senaman hilangkan mengantuk’ then….haha..this is very helpful lah. xtry pon..tp pas tgk ur entry hampir2 nk pecah perut nih gelak.langsung ilang ngantuk!pas ilang ngantuk dapatlah sambung keje.alhamdulillah..da siap report ku.thanks yati!🙂

  10. 10

    Yati_Yula said,

    Hehe, same2..
    Len kali cube praktis, lau dh berjaya jgn lupe bgtau..

  11. 11

    gee said,

    haha..tergelak2 sendiri tgk senaman kucing nie..mmg ngantuk td.x buat senaman nie pun tgk pergerakan dia hilang ngantuk..huhu.leh dh buat keje lg

  12. 12

    Ajib Gombuck said,

    hahaha..senaman terbaek..

  13. 13

    Yati_Yula said,

    tgk je ker?? try wat okey.. hehe

  14. 14

    Yati_Yula said,

    terbaik yer.. mekasih kerana mencuba..


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: