DON’T WORRY

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah.. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba.. Sebelah aku pulak orang Bangladesh.. Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri..

Borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar..

Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi.. Bertanyalah si orang Cuba tadi “Why you do that for?”..  Dengan selamba mat salleh tu menjawab, “Don’t worry, I got a lot american dollar in my country”.

Tercengganglah masing-masing.. Belum habis tercenggang.. Si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya.. Belum sempat beberapa sedut, terus dia membuangnya keluar tingkap.. “Why you do that for” kata american tadi.. “Don’t worry, i got a lot cigar in my country”..

Terkejutlah aku dibuatnya.. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak.. Masa dia tengah fikir.. Aku pun apa lagi, tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap.. Belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah..

“DON’T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: