PIZZA, Teknologi yang terlalu maju.

Pesan PIZZA Tahun 2080..

Sistem database automatik mengatur kehidupan manusia..

Selamat datang ke dunia IT..

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850..

Operator :

Terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu..

Pelanggan :

Heloo, saya nak pesan pizza..

Operator :

Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya..

Pelanggan :

OK, sekejap..

No nya : 790615-08-5331

Operator :

Ok.. Encik Rahmat, berumur 41 tahun, dan tinggal di Jalan Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam.. Nombor telefon rumah : 03 77726378.. No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit : 016-6666222 , encik menelefon dari mana?

Pelanggan :

Dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua nombor telefon saya?

Operator :

Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat..

Pelanggan :

Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza, pakej family..

Operator :

Itu bukan idea yang bagus encik ..

Pelanggan :

Kenapa pulak?

Operator :

Dari medical record encik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal..

Pelanggan :

Jadi awak rekemenkan apa?

Operator :

Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza..

Pelanggan :

Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?

Operator :

Hmmm, minggu lalu encik baru pinjam buku yang berjudul “Popular Hokkien Dishes” dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.

Pelanggan :

Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg saya pesan tadi?

Operator :

Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang, jumlah keseluruhan adalah RM80.00

Pelanggan :

Takpe, cukup tu.. Ok, saya akan bayar dengan kad Visa saya..

Operator :

Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad Visa encik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu, itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulan rumah encik..

Pelanggan :

Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai, ke rumah saya..

Operator :

Owh, rasanya pilihan itu pun tak mungkin sebab rekod akaun encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00..

Pelanggan :

Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash kat sini.. Berapa lama Pizza akan di hantar?

Operator :

Sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai encik..

Pelanggan :

APA??

Operator :

Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan encik?

Pelanggan :

Cis! Melampau betul! Celaka gile.. Sape bagi bukak rekod orang lain sesuka hati ni? Ada yang nak kena belasah ni??!!..

Operator :

Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 encik pernah kena tahan lokap sebulan sebab bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza Alam Sentral, Shah Alam..

Pelanggan :

(Terdiam)

Operator :

Ada nak tambah yang lain encik?

Pelanggan :

Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2 botol coca cola kan ?

Operator :

Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko..

Pelanggan :

KURANG AJAR!! BATALKAN SAJA SEMUA!!

Operator :

Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada website kami, username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah kotak pizza yang encik pesan..

Terima kasih kerana telah menghubungi Pizza Hot..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: