Dua cara menguruskan badan..

Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan badan.. Seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,

“Kami menawarkan 2 program disini, RM50 untuk versi ‘biasa’ dan RM100 untuk versi ‘cepat’..”

 

Mamat tu pon berkata,

“Saya ingat yang biasa lah sebab saya ni baru nak try kuruskan badan..”

 

” Ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana,” jawab penjaga kaunter..

Mamat tadi pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya.. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu.. Dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamat tu tak senang duduk, berpeluh.

Perempuan tadi berkata,

“Kalau tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dengan saya.. Hikhikhikk”

Dan dia terus berlari dalam bilik itu. mamat tadi pun kejar la.. Kejar punya kejar sampai 10 minit pon tak dapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg..

” Wow, memang senang nak turun berat badan, memang berbaloi aku bayar RM50 tadi..” katanya seorang diri.

Keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut.. Dia ditegur oleh pemuda di kaunter.. Setelah diberi penerangan seperti semalam, mamat tadi memilih untuk mencuba versi ‘cepat’ pula..

“Baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya..” kata penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datangla seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakaiannya.

Body builder itu berkata “Saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalu saya dapat.. Hehhehheee..”

 

SEKIAN :

Thanks to : Puan Sheena (foward email nih)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: