Research : Degree Show Delightful Penang

Research Delightful Penang

Semester akhir yang cukup menguji ketahanan mental dan fizikal.. Alhamdulillah, tahun nikami (viscomers) akan ke Penang untuk mencari bahan sempena projeck akhir kami.. Cerita balik pasal Pulau Pinang, aku pernah ke sana tapi just singgah dekat orang jual jeruk.. Fuhh, marvelous lah, suke sangat dapat jeruk salak.. Dap nyer.. Tapi sayang, sempena research kali ini, kami berada dalam bulan Ramadhan yang mulia.. Betul-betul menguji kesabaran bila aku memilih tajuk “Kota Warisan” sebagai tajuk kajian.. Aku dapati Penang ni banyak bangunan cantik-cantik dan mempunyai sejarah tersendiri, so semangat tulah yang memanggil-manggil aku memilih tajuk ini.. Aku terpaksa round sekitar bandar Georgetown.. Letihnye bukan main tapi digagahi jua.. Huhu.. Alhamdulillah, aku dapat belajar tentang fotografi dan masyarakat di sekelilingnya.. Penang memang best..

Jom, cuci mata..

Escape be’posing’ dekat KTMB Tanjung Malim : Sebelum berlepas jam 9:00malam

 

With Izzah dalam Keretapi ke Penang.. Huhu.. Bersahur dalam keretapi buat kali pertamanya..

 

Sampai di Butterworth sebelum pukul 6:00pagi, so bergambar dulu sebelum nak naik feri.. Huhu..

 

Hari pertama di Penang, kali pertama pegang kamera D60 dan hasilnya..

 

 

 

Sesat dan Peta tidak dapat dipisahkan

 

Memberku yang cuba menjadi fotograper.. Ganaih ganaih..

 

Seusainye keje, kitorang pun jalan-jalan la, ronda-ronda Penang sampai malam..

Sempat pi muzium islam Pulau Pinang

Kiatorang lewat sampai, al maklumlah jalan kaki pusing bandar kan tapi nasib baik pakcik bas Kompleks Rakan Muda Pulau Pinang baik hati sangat tunggu kami.. Huhu..

Malam, pi ronda Batu Feringgi..

 

Yang paling best, time ukak pose, tapi sayang, ni gambar ukak pose hari terakhir dah..

 

Sepanjang aku disana, alhamdulillah, kegembiraan yang amat sangat dirasakan.. Dapat eratkan silaturrahim antara kawan-kawan, dapat perbaiki salah fahaman yang selama ini, yang paling best KENANGAN.. KENANGAN tidak dapat dibeli di mana-mana shopping compleks terkemuka di dunia ini.. Terima kasih Allah, kerana memberi peluang untuk aku merasai semua ini..

..Terima Kasih Sahabat..

 

Iklasetiabadidalamemorini

..Escape Forever..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: